ADICON Support Forum Applied Digital, Inc.
Page 1 of 1 1
Topic Options
#6449 - 06/21/05 08:53 AM Ocelot X10 transmitter problem?!?!?
McThOn Offline
newbie


Registered: 01/23/05
Posts: 15
Loc: Trois-Rivières, (QC), Canada
Hi,

when i transmit x 10 command, i've receive in cmax console a bunch of Comms Retry crc 113 RX0

and some time

Comms Retry crc 302 RX0

Someone know wtf is that, i also cannot send x10 command with the ocelot.

So thanks for you help!

Top
#6450 - 06/21/05 09:07 AM Re: Ocelot X10 transmitter problem?!?!?
Guy Lavoie Administrator Offline
Beyond All Hope
*****

Registered: 12/21/02
Posts: 6548
Loc: Montreal, QC, Canada
Comms retry errors happen when C-Max has problems communicating with the Ocelot through the serial port. Make sure that no other program is accessing the port. If you can, try another serial port on the PC and see if you get the same errors.

What exactly do you mean by "cannot send x10 command with the ocelot"? Do you mean that the loaded program itself cannot send X10, or that you cannot do it through the C-Max utilities? If its in the utilities, make sure that the "MOnitor X10" window is not open when you're trying this.
_________________________
"If you don't know what you're doing, do it neatly..."

Top
#6451 - 06/21/05 09:38 AM Re: Ocelot X10 transmitter problem?!?!?
McThOn Offline
newbie


Registered: 01/23/05
Posts: 15
Loc: Trois-Rivières, (QC), Canada
Hi,

When i send a x10 command through the CMAX utilities nothing append but when i use my remote control all is ok

Thanks

Top
#6452 - 06/21/05 09:38 AM Re: Ocelot X10 transmitter problem?!?!?
McThOn Offline
newbie


Registered: 01/23/05
Posts: 15
Loc: Trois-Rivières, (QC), Canada
Hi,

When i send a x10 command through the CMAX utilities nothing append but when i use my remote control all is ok

Thanks

Top
#6453 - 06/21/05 09:45 AM Re: Ocelot X10 transmitter problem?!?!?
Guy Lavoie Administrator Offline
Beyond All Hope
*****

Registered: 12/21/02
Posts: 6548
Loc: Montreal, QC, Canada
Are you sending a complete command pair from the X10 utilities? For sending X10 commands directly from the C-Max X10 utilities, make sure that the "Monitor X10" window is not open when you try this, or else nothing will get sent until you close it. You can only send single commands from this window, so to turn on a light at address A/1: select the "A" and "1" radio buttons and click on "Send", then select the "A" and "ON" radio buttons and click on "Send" again to complete the command pair.
_________________________
"If you don't know what you're doing, do it neatly..."

Top
#6454 - 06/21/05 09:57 AM Re: Ocelot X10 transmitter problem?!?!?
McThOn Offline
newbie


Registered: 01/23/05
Posts: 15
Loc: Trois-Rivières, (QC), Canada
Hi Guy,

Thats exacly what i do but nothing happend except this Crc message

Thanks

Manuel

Top
#6455 - 06/22/05 07:42 AM Re: Ocelot X10 transmitter problem?!?!?
McThOn Offline
newbie


Registered: 01/23/05
Posts: 15
Loc: Trois-Rivières, (QC), Canada
Hi,
Is it normal that the when i plug the psc05 the x-10 led is flashing from green to orange. Another thing, when i send x-10 command the led on the psc05 doesn't flash...

Thanks for your help!!

McThOn

Top
#6456 - 06/22/05 01:48 PM Re: Ocelot X10 transmitter problem?!?!?
Guy Lavoie Administrator Offline
Beyond All Hope
*****

Registered: 12/21/02
Posts: 6548
Loc: Montreal, QC, Canada
The X10/IR LED on the controller can flash orange if there is X10 or IR activity. Stray IR light reaching the IR receiver window can cause this to happen.

The PSC-05's LED should normally be on and will blink off whenever X10 data is either sent or received.

The CRC error messages are probably why you're not getting proper X10 communications when using C-Max. To start with, you should try it with another serial port (or better yet, another PC) just to determine if the problem is with the controller or the PC.
_________________________
"If you don't know what you're doing, do it neatly..."

Top
Page 1 of 1 1


Moderator:  Dan Smith, Monte G, ADI Tech Support, Guy Lavoie 
Hop to:
Who's Online
0 registered and 60 anonymous users online.
Recent Posts
Ocelot Battery
by ADI Tech Support
09/22/17 07:38 AM
Comms Retry Error
by HDTVPete
09/18/17 04:04 PM
Cmax Message: Failed to set data for a 'delay'
by HDTVPete
09/16/17 04:36 PM
Shout Box

Newest Members
brigiel, vevevie, zhutree, 416, saiqul
3003 Registered Users
Forum Stats
3003 Members
19 Forums
4002 Topics
23435 Posts

Max Online: 132 @ 11/13/16 10:07 AM
September
Su M Tu W Th F Sa
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30